Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mogelijk opnamestop bij Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Redacteur Zorgvisie
Het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen moet misschien een opnamestop instellen omdat er te veel patiënten bij komen. Er zijn niet genoeg lege bedden om alle patiënten op te kunnen vangen. Dat meldt RTV Drenthe.
OuderenZiekenhuis-iStcok-400.jpg
Foto: iStock

Volgens zorgmanager Petra Edelman komt het vooral doordat er veel oudere patiënten komen met longklachten en buikgriep. ‘De druk is en blijft hoog. De griepgolf is de grootste oorzaak hiervan. Eerst worden deze mensen onderzocht en daarna behandeld. Hierdoor verblijven ze gemiddeld twee weken in het ziekenhuis. Normaal is dat vier of vijf dagen’, zegt Edelman tegen RTV Drenthe. Daar komt nog bij dat ook het personeel last heeft van de griepgolf, waardoor het verzuim hoger is dan normaal.

Opnamestop
Tot nu toe konden alle patiënten die zich aanmelden nog in het Wilhelmina Ziekenhuis terecht, maar dat duurt niet lang meer volgens Edelman. Als het ziekenhuis zoveel patiënten krijgt dat de kwaliteit van de zorg achteruitgaat, wordt er een opnamestop ingesteld. Er wordt per dag bekeken of de kwaliteit van zorg die geleverd kan worden hoog genoeg is.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.