Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mogelijk tweede dode bij brand Twenteborg

De brand in de operatiekamer in het Twenteborg Ziekenhuis in Almelo van september 2006 zou een tweede patiënt het leven hebben gekost. Dat beweren althans de nabestaanden van deze man.
Mogelijk tweede dode bij brand Twenteborg

De nabestaanden hebben de Ziekenhuisgroep Twente aansprakelijk gesteld, bevestigde de instelling vrijdag tegenover het ANP. De man ging op het moment van de evacuatie tijdens de brand in een andere operatiekamer onder het mes en heeft daarbij een infectie opgelopen. Aan die infectie is de man later overleden, aldus de familie.

Geen relatie

Volgens het ziekenhuis werd de operatie op correcte wijze onderbroken. Tussen de evacuatie en het overlijden van de 57-jarige man uit Tubbergen, acht maanden later, is geen relatie, stelde de instelling. Ook zou de man niet zijn overleden ten gevolge van de bacteriële infectie. Het ziekenhuis heeft de financiële claim van de familie in handen van zijn verzekeraar gesteld.

Anesthesie

De brand ontstond destijds in een zuil van een anesthesieapparaat. De 69-jarige vrouw die werd geopereerd in de kamer waar brand ontstond, kwam daarbij om het leven. (ANP)

Links:

Schadevergoeding voor nabestaanden Twenteborg

Operatiekamers in Twenteborg weer open

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.