Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mondriaan sluit zich aan bij e-healthnetwerk

Mark van Dorresteijn
Ggz-organisatie Mondriaan sluit zich aan bij Gx. Een netwerk van innovatieve ggz-instellingen dat samenwerkt op het gebied van e-health. Het netwerk is een initiatief van e-healthaanbieder Minddistrict.
Mondriaan sluit zich aan bij e-healthnetwerk
Foto: ANP

Mondriaan heeft tegelijkertijd getekend voor een langdurige samenwerking met Minddistrict. ‘We willen onze e-healthdiensten opschalen omdat we ervan overtuigd zijn dat dit bijdraagt aan de realisatie van een toekomstbestendig behandelaanbod’, zegt Irene Havermans, concerndirecteur zorgbedrijf Volwassenen bij Mondriaan. ‘We moeten meer patiënten met minder middelen gaan behandelen en de verschillende e-healthtoepassingen kunnen hieraan een bijdrage leveren. Belangrijk bijkomend voordeel is dat e-health ook zelfmanagement van patiënten ondersteunt.’ Mondriaan gaat zich de komende tijd inzetten om een organisatiebrede implementatie van e-health te realiseren. Irene Havermans: ‘E-health moet in de aankomende basis ggz met blended zorgpaden, daar waar mogelijk het face-to-face-contact gaan vervangen. Voor de specialistische ggz moet e-health ook als ondersteuning van partners en mantelzorgers gaan dienen.’

Ervaring met e-health

Mondriaan startte al in 2008 met een pilot e-health voor cliënten met alcoholproblematiek. Mondriaan was daardoor de eerste instelling binnen de regio die ervaring met e-health opdeed. Sinds 2010 werkt Mondriaan met het platform van Minddistrict. Voor Irene Havermans was de keuze om de opschaling van de e-healthdiensten met Minddistrict te realiseren een logische zet. ‘Wij werken al een aantal jaren, op kleine schaal, met Minddistrict samen en onze hulpverleners zijn tevreden over de kwaliteit en inhoud van de online behandelingen die Minddistrict biedt.’

Gx

De Gx is een samenwerkingsverband van innovatieve ggz-instellingen die het voortouw willen nemen op het gebied van e-health. De instellingen willen actief toekomstgerichte zorg bieden, en slaan daarvoor de handen ineen. Novadic-Kentron, Dimence en GGZ Noord-Holland-Noord legden in 2012 de basis van het G-netwerk met als doel de kwaliteit, toegankelijkheid en efficiency te verbeteren. In korte tijd is het G-netwerk flink uitgebreid met de deelname van Reinier van Arkel groep en GGZ Eindhoven en de Kempen, GGZ Delfland en Mondriaan.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.