Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Motie tegen contra legem wijziging wmo

Kamerlid Renske Leijten (SP) zal volgende week in een debat met staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS) eisen dat zij haar handtekening zet onder de onlangs aangenomen wetswijziging van de Wmo. Weigert de staatssecretaris dit, dan heeft het Kamerlid naar eigen zeggen voldoende steun in de Kamer voor een motie om haar te dwingen.
Motie tegen contra legem wijziging wmo

‘De staatssecretaris weigert mijn door de Eerste- en Tweedekamer aangenomen motie over het afschaffen van de aanbesteding van huishoudelijke hulp naar Europees model te ondertekenen’, zegt Leijten. ‘Ze staat er, samen met de VVD-fractie, op dat de Europese Commissie hier een oordeel over geeft. Dat is gevaarlijk want de Europese Commissie gaat helemaal niet over interne wetgeving. Het is onduidelijk waarom ze hier toch mee wil doorgaan. Ik zal haar aanstaande donderdag in het debat vragen haar verzet tegen de wijziging op te geven en als ze weigert een motie indienen.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld © ANP Valerie Kuypers)

Lees meer:

Wetswijziging Wmo naar de Europese Commissie

Dupuis: ‘Wetswijzigingen Wmo zijn zonde van de tijd’

Geen uistel voor Nederlandse aanbestedingswet

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Mijn persoonlijke mening:
    Stond vroeger de afkorting “VWS” niet voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport? Als we Sport buiten beschouwing laten vanwege voledig vercommercialiseerd en in handen van sponsoren/aandeelhouders, blijft volksgezondheid en welzijn over. Volksgezondheid in het algemeen wordt steeds slechter omwille van het feit dat het te duur wordt voor eenieder die het werkelijk nodig heeft om gezondheidszorg te verkrijgen, waardoor welzijn vervalt.. Aldus: een overbodig ministerie in de Plutocratische Europese Vazalstaat Nederland. Nederlanden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.