Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Motie van afkeuring voor Veldhuijzen haalt het niet

GroenLinks, SP en PvdA hebben donderdagavond een motie van afkeuring ingediend tegen staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS). Dat gebeurde tijdens het grote debat over het persoonsgebonden budget (pgb).
Motie van afkeuring voor Veldhuijzen haalt het niet

De partijen keuren haar koers af en willen dat de bewindsvrouw eerlijker communiceert over haar plannen met het persoonsgebonden budget (pgb) waarmee mensen zelf zorg regelen. De motie kon niet rekenen op de steun van een Kamermeerderheid.

Aparte vergoeding

De staatssecretaris zei tijdens het debat dat er een aparte vergoedingsregeling voor mensen met een complexe zorgvraag komt. Ze meldde dat de regeling per 1 januari volgend jaar gaat gelden. Met deze regeling wil de staatssecretaris garanderen dat mensen die nu hun zorg regelen via het pgb, ook in de nieuwe opzet dezelfde zorg krijgen. Het zorgkantoor moet de vergoeding vaststellen voor de zorg op maat voor deze groep. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Staatssecretaris houdt vast aan pgb-plannen

‘Haal de pgb-plannen van tafel’

‘Ingreep pgb levert 300 miljoen minder op’

Pgb-bemiddelaars worden ‘cliënt-ondersteuners’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Deze vrouw is ongeloofwaardig, ze roept dat er meer verzorgende komen maar wij moeten alsmaar uren inleveren omdat er teveel urn gemaakt worden. Laat deze vrouw zich eerst maar eens buigen over de ZZP indicatie in de demntiezorg, deze mensen krijgen veel te weinig zorg want er wordt alleen naar de dementie gekeken en niet naar de bijkomende lichamelijke zorg. Slecht ZZP in de dementiezorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.