Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MRSA ook in Eindhovens verpleeghuis

Verpleeghuis De Weerde in Eindhoven kampt met een grote hoeveelheid MRSA-gevallen. Elf bewoners en negen medewerkers zijn besmet. Geen van hen is ziek. Vier van de medewerkers zitten thuis.

Geen verband

Op 12 augustus werd MRSA vastgesteld bij een bewoonster die nog niet zo lang geleden uit een ziekenhuis was overgeplaatst. Zij werd regelmatig op de ziekenhuisbacterie gecontroleerd, maar testte tot dan toe steeds negatief. Direct na de ontdekking zijn de andere bewoners en medewerkers op de afdeling onderzocht.

Omstreeks diezelfde tijd werd het Catharina ziekenhuis in Eindhoven ook met MRSA geconfronteerd. Daar raakten drie medewerkers en drie patiënten besmet. Enig verband tussen De Weerde en het Catharina ziekenhuis is tot nu toe niet aangetoond, zegt een woordvoerster van De Weerde. De betreffende bewoonster kwam niet uit het Catharina ziekenhuis.

Opvallend

De woordvoerster noemt het aantal MRSA-gevallen opvallend veel. Meestal gaat het bij MRSA uitbraken maar om enkele gevallen. Uit voorzorg worden de overige 130 bewoners en 350 medewerkers van de locatie volgende week getest. (ZorgVisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

MRSA in Catharina ziekenhuis

MRSA bacterie in Den Bosch

Links

Catharina ziekenhuis

Verpleeghuis De Weerde (Vitalis)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.