Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MST kiest voor communicatieplatform Ascom

Redacteur Zorgvisie
Medisch Spectrum Twente (MST) gebruikt voortaan Unite, een platform van Ascom, voor de communicatie binnen het ziekenhuis. Unite moet het hart van het zorgorganisatie worden, laat MST weten.
Connect-400-Fotolia.jpg
Foto: Fotolia

Via Unite wil het ziekenhuis voortaan alle kritieke informatie communiceren. Daarom worden ook andere systemen, zoals die voor verleegoproepen, medische alarmeringen, brandmeldingen, dwaaldetectie, valpreventie en persoonsalarmering aan het platform gekoppeld. Unite wordt het centrale punt waarop al deze meldingen samenkomen.

Behoefte aan nieuw communicatieplatform
Een nieuw systeem was nodig, omdat MST sinds januari niet alleen specialistische basiszorg, maar ook topklinische zorg verleent, laat het ziekenhuis in een bericht weten. Diane Ran, projectmanager van MST: ‘Toen we bezig waren met de nieuwbouw in Enschede en vernieuwbouw in Oldenzaal, dachten we ook na over een nieuw centraal communicatieplatform dat alle kritieke alarmen zou kunnen routeren, maar ook integratie van andere diensten zoals telefonie en toegang tot ziekenhuissystemen kon bedienen. Het systeem moest gebruiksvriendelijk, flexibel, betrouwbaar en eenvoudig uit te breiden zijn.’ Uiteindelijk kwam MST zo uit bij Ascom, dat ICT-oplossingen bedenkt voor de gezondheidszorg.

Dossier Innovatie in  de zorg
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.