Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Naslag-apps populairst in de zorg

Redacteur Zorgvisie
De top-10 van populairste apps in de zorgverlening bestaat vooral uit applicaties die gebruikt kunnen worden als naslagwerk. Dat blijkt uit een onderzoek van kennisplatform Zorg voor Beter.
App.jpg
Fotolia.

Apps worden steeds meer gebruikt in de zorgbranche, heeft Zorg voor Beter ontdekt. Het kennisplatform deed onderzoek naar het app-gebruik van zorgverleners en kwam zo tot een top-10 van populairste apps. De lijst wordt aangevoerd door het Farmacotherapeutisch Kompas, een app waarin informatie over geneesmiddelen is terug te vinden. Met dat doel gebruiken zorgmedewerkers ook vaak de app Apotheek van KNMP. Deze applicatie staat op de derde plek in de lijst.

Andere apps in de zorg
Ook applicaties die ondersteuning bieden bij de toediening van medicijnen zijn populair. Zo worden volgens Zorg voor Beter de apps Verpleegkundig Vakboek en Verpleegkundig Rekenen veel geraadpleegd. De mobiele versie van de NHG-standaarden staat op de vijfde plaats in de lijst. Ook de Alzheimerassistent voor mantelzorgers wordt vaak door zorgverleners gebruikt. De lijst wordt afgesloten door de Reanimatie-app van de Hartstichting, de Meldcode voor vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling en de applicatie Thuisarts.
Uit het onderzoek is verder gebleken dat Whatsapp nog altijd erg populair is in de zorg.

Toename gebruik apps
Zorg voor Beter ontdekte ook dat het gebruik van apps in de ouderenzorg steeds meer toeneemt. De thuiszorg loopt voorlopig nog wel voor in het gebruik van smartphones en tablets. In die sector heeft 43 procent een mobiele telefoon en 35 procent een tablet van de werkgever gekregen.

Dossier E-health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda.
Lees meer>>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.