Nederland eindelijk toegankelijk voor gehandicapten

Even leek het erop dat het niet zou gaan lukken maar gebouwen, websites en locaties zijn vanaf volgend jaar wettelijk verplicht toegankelijk voor gehandicapten. Na veel vijven en zessen zijn ook de VVD en PVV het eens met de manier waarop Nederland het VN-verdrag voor gelijke rechten gaat uitvoeren.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
saers400.jpeg
Foto: per saldo

Zelfs na ruim tien jaar discussiëren leek het er begin deze week nog op dat het fout zou gaan. De stemming voor de ratificatie van het VN-verdrag en met name goedkeuring van de door PvdA-Kamerlid Otwin van Dijk voorgestelde wetswijziging werd dinsdag uitgesteld. De VVD wilde zich nog een keer buigen over de voorgestelde wijzigingen en Fleur Agema (PVV) wilde weten wat het amendement betekent voor winkeliers, horecaondernemers en bedrijven met een website. Cees van der Staaij (SGP) wilde nog duiding van de effecten op andere terreinen dan fysieke toegankelijkheid, zoals onderwijs, diensten, wonen en arbeid. En Mona Keijzer (CDA)

0
50

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.