Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nederlander verandert amper van zorgverzekeraar

Mark van Dorresteijn
Nederlanders zijn honkvast als het gaat om hun zorgverzekeraar of hun zorgpolis. Uit een onderzoek van Patiëntenfederatie NPCF blijkt dat ruim 83 procent de afgelopen twee jaar niet is veranderd van zorgverzekeraar of zorgpolis. In vergelijking heeft ruim 41 procent van de ondervraagden in de afgelopen twee jaar wel een nieuw telefoonabonnement afgesloten.
Nederlander verandert amper van zorgverzekeraar
Foto: ANP Lex van Lieshout

NPCF vroeg ruim 10.000 mensen hoe lang ze al bij hun zorgverzekeraar zitten. Net geen 70 procent zit al langer dan vier jaar bij dezelfde zorgverzekeraar. Zij kiezen de zorgverzekering vooral op basis van de dekking die de polis biedt en het vertrouwen in de zorgverzekeraar. Goede service speelt ook een rol. En vier op elke tien ondervraagden geeft aan tevreden te zijn met de zorgverzekeraar en om die reden niet te veranderen.

Verkeerde keuze

Soms maken mensen een verkeerde keuze en dat heeft grote gevolgen, ontdekte de NPCF. Een derde deel van alle mensen met een verkeerde zorgpolis gaf aan dat hen dat 100 tot 500 euro had gekost. Een op de zes was zelfs tot 1000 euro kwijt als gevolg van een verkeerde polis. De NPCF raadt aan om heel goed te kijken wat voor zorgverzekering ze binnenkort weer gaan afsluiten. Komende maand krijgt elke verzekerde weer een aanbod van de zorgverzekeraar. Directeur Wilna Wind: ‘Je ziet hoeveel geld het je kan kosten als je verkeerd kiest. Daarom zijn wij een zorgverzekeringscampagne begonnen onder het motto Word Wakker. Het is heel belangrijk dat mensen goed kijken wat voor verzekering ze afsluiten, want het gaat echt om veel geld.’

 

 

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.