Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nederlanders verwachten meer van zorgverzekeraars

Een overgrote meerderheid van de Nederlanders is tevreden met zijn zorgverzekeraar. Ruim de helft geeft zelfs een acht of hoger. Toch doen zorgverzekeraars nog niet wat hun verzekerden van ze verwachten.
Nederlanders verwachten meer van zorgverzekeraars

Zo vinden zeven op de tien Nederlanders het belangrijk dat zorgverzekeraars de prestaties van zorgverleners inzichtelijk maken, terwijl slechts één op de tien aangeeft dat zijn zorgverzekeraar dit daadwerkelijk doet. Verder willen Nederlanders graag dat verzekeraars bijdragen aan de verbetering van de zorg en voorkomen dat iemand van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Dat blijkt uit onderzoeken van public-relationsadviesbureau Porter Novelli en De Vos & Jansen Healthcare onder ruim 600 Nederlanders.

Geen band met zorgverzekeraar

Ondanks de hoge waardering voelen verzekerden zich niet echt betrokken bij hun zorgverzekeraar. Ruim zestig procent ziet nauwelijks verschil tussen bestaande zorgverzekeraars. Bijna de helft (46%) voelt zich niet verbonden en stapt over als een andere partij een beter aanbod heeft. En vier op de tien Nederlanders hebben het gevoel dat verzekeraars vooral in hun eigen voordeel handelen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Zorgverzekeraars willen ketenzorg zonder eigen risico

Zorgverzekeraars willen hulpmiddelen regelen

Fraudecontrole van zorgverzekeraars moet beter

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.