Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nederlanders vinden zorg belangrijkste punt voor nieuw kabinet

Zorg is de belangrijkste prioriteit voor het nieuwe kabinet. Dit blijkt uit het Continu Onderzoek Burgerperspectieven van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Het SCP besteedt hierin aandacht aan de stemming in Nederland en opvattingen over politieke en maatschappelijke kwesties.
Terrasanp660
ANP Lex van Lieshout

De gezondheids- en ouderenzorg is volgens burgers met afstand de belangrijkste prioriteit voor politiek Den Haag. 45 procent noemt dit onderwerp spontaan als hun wordt gevraagd wat er hoog op de agenda van de regering zou moeten staan. Andere veelgenoemde onderwerpen zijn immigratie/integratie (spontaan genoemd door 31 procent), economie/inkomensverschillen (24 procent) en het onderwijs (20 procent). Veel mensen zouden graag zien dat een nieuw kabinet aan de slag gaat met de hoge zorgkosten, de ouderenzorg, het beperken van immigratie, het verkleinen van de verschillen tussen arm en rijk en goed onderwijs.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.