Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nederlandse zorg bovengemiddeld

De Nederlandse zorgsector presteert op meerdere onderdelen beter dan andere Europese landen. Het RIVM noemt de zorg toegankelijk, maar constateert dat de arbeidsproductiviteit zich de afgelopen tien jaar niet erg gunstig heeft ontwikkeld.

De RIVM schrijft dit in het eerste nationale rapport, Zorgbalans, over de prestaties van de Nederlandse gezondheidszorg. Op basis van 125 prestatie-indicatoren is de zorg van 2005 beoordeeld. Er is nog winst te boeken als het gaat om preventie, patiëntveiligheid en afstemming tussen de verschillende zorgaanbieders.

Erg tevreden

In het rapport Zorgbalans staat verder dat bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen en gebruikers van thuiszorg en gehandicaptenzorg erg tevreden zijn met de geleverde zorg: zij geven er gemiddeld een 7,5 tot een 8 voor.

Arbeidsproductiviteit

Verder deden drie instituten een meting naar de arbeidsproductiviteit: deze is gelijk gebleven of zelfs gedaald ten opzichte van tien jaar geleden. Alleen in de thuiszorg zouden er aanwijzingen zijn dat de arbeidsproductiviteit is gestegen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.