Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Neeleman verlaat bestuur Philadelphia voortijdig

Mark van Dorresteijn
Nog voordat hij in augustus van start zou gaan, trekt Leo Neeleman zich terug als lid van de raad van bestuur van Stichting Philadelphia Zorg. Neeleman zou de portefeuille financiën en ict voor zijn rekening nemen.
Neeleman verlaat bestuur Philadelphia voortijdig

Neeleman geeft in zijn kennisgeving aan “Philadelphia een prachtige organisatie te vinden en dat de huidige raad van bestuur op de juiste weg is om deze organisatie weer goed op de rails te krijgen”. Neeleman stelt dat daarvoor een effectieve inzet noodzakelijk is van alle leden van het bestuur.

Hij kan daar, zoals hij aangeeft, door veranderingen in zijn persoonlijke omstandigheden nu niet aan voldoen.

Nieuwe kandidaat

De raad van toezicht en de raad van bestuur betreuren zijn besluit maar hebben begrip voor zijn beslissing. Inmiddels heeft de raad van toezicht opdracht gegeven een andere kandidaat te zoeken voor de portefeuille financiën en ict. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Lucas Vennemann en Leo Neeleman in bestuur Philadelphia Zorg

IGZ heft verscherpt toezicht Philadelphia op

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. De omstreden ex bestuurder Raad van Bestuur van het UMC st Radboud ziekenhuis. Onder zijn beleid hebben veel clienten enorme schade vermijdbaar opgelopen. Nu stapt hij op vanwege discutabele redenen. Maar wel met de goede financiele afspraken . Heel bijzonderwaardig dit soort onaantastbare bestuurders.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.