Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

NGvA: ‘Bezorgdheid over abortuskliniek Slotervaart weggenomen’

Mark van Dorresteijn
Het bestuur van het Nederlands Genootschap van Abortusartsen (NGvA) concludeert na een gesprek met bestuursleden van het Slotervaartziekenhuis dat de heersende bezorgdheid ongegrond is. De twee besturen spraken over de plannen voor een abortuskliniek binnen het Slotervaart onder de naam SeZoZ (Sekualiteit en Zwangerschapsonderbreking Zorg).
NGvA: ‘Bezorgdheid over abortuskliniek Slotervaart weggenomen’

Tijdens het gesprek heeft de raad van bestuur van het Slotervaart aan de NGvA uitleg gegeven over de uitgangspunten van SeZoZ en de faciliteiten waar deze abortuskliniek binnen het ziekenhuis gebruik van gaat maken. Daardoor zijn een groot aantal misverstanden uit de weg geruimd, stelt het bestuur van de NGvA. “Hoewel de opzet van de hulpverlening op een aantal onderdelen verschilt met die in klinieken, lijkt de bezorgdheid die men aanvankelijk had niet gegrond.”

Abortusproblematiek

De problematiek rondom abortushulp in Amsterdam is ontstaan door sluiting van de abortuskliniek MR’70. Die kliniek heeft haar activiteiten per 1 maart 2010 gestopt en de vergunning ingeleverd bij VWS. Een hoogopgelopen conflict en financiële problemen zorgden voor de sluiting van MR’70. Ondertussen is het Slotervaart druk bezig met het opstarten van SeZoZ, maar de kliniek wacht nog steeds op een vergunning. Hoelang dit nog gaat duren is onbekend. De abortushulp wordt voorlopig opgevangen door de Amsterdamse Oosterparkkliniek, de Bloemenhovekliniek in Heemstede en Casa te Leiden. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Abortusartsen boycotten Slotervaartziekenhuis

Abortuskliniek Slotervaart voorlopig niet van start

Abortuskliniek MR70 sluit in maart definitief

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Elke keer als ik weer iets lees over dit soort klinieken probeer ik me voor te stellen hoe artsen en raden van bestuur (waarschijnlijk ook liefhebbende ouders van hun eigen kinderen) een eind kunnen maken aan jong leven. En ook hoe personeel van die ziekenhuizen aan de ene kant van het ziekenhuis alles in het werk stellen om jong leven van 26 weken oud te redden, en aan de andere kant in hetzefde ziekenhuis jong leven van iets jongere datum beeindigen. En dat alles onder het mom van vrijheid en zelfbeschikking.
    Helaas is het misverstand zoals hierboven beschreven weer uit de weggeruimd, zodat er weer “vrolijk” doorgegaan kan worden….

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.