Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nicolette van Haastrecht nieuwe manager Zorg bij ZN

Anouk Brinkman
Nicolette van Haastrecht (57) is per 1 augustus gestart als manager Zorg bij Zorgverzekeraars Nederland. Van Haastrecht heeft diverse managementfuncties bekleed in onder meer het UMC Utrecht, algemene ziekenhuizen en de ggz.
Nicolette van Haastrecht

Bij Zorgverzekeraars Nederland (ZN) is Van Haastrecht verantwoordelijk voor de teams langdurige zorg, eerstelijnszorg, medisch specialistische zorg en kwaliteit. Nicolette van Haastrecht noemt zichzelf een verbindende leider die gemotiveerd is om een organisatie op tactisch en strategisch niveau door veranderingen te leiden. Over haar nieuwe functie bij ZN zegt Van Haastrecht dat ze het ‘nu heel boeiend en uitdagend’ vindt om een bijdrage te leveren aan de Ambitie 2025 die de zorgverzekeraars hebben gesteld. Hierin geven de verzekeraars hun visie op de toekomst van de zorg en hun eigen rol daarbij. ‘Vanuit vertrouwen en verbinden samen vernieuwen, waarden die mij persoonlijk ook bijzonder aanspreken.’

Naast haar functie bij ZN is Van Haastrecht onafhankelijk vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen bij BMC Groep. Verder is ze in de gemeente Amersfoort actief als buurtbemiddelaar en voorzitter van GroenLinks. In het recente verleden was ze onder meer werkzaam als interim manager bij het Centrum voor (chronische) Thuisbeademing van het UMC Utrecht en als interim divisiemanager bij het Dr. Leo Kannerhuis, expertise- en behandelcentrum voor autisme.