Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nictiz en Nivel gaan e-health onderzoeken

Mark van Dorresteijn
Nictiz, het Nationaal ICT instituut in de Zorg, en onderzoeksbureau Nivel gaan samen onderzoek doen naar e-health. De landelijke eHealth-monitor moet jaarlijks in september verschijnen.
Nictiz en Nivel gaan e-health onderzoeken
Foto: ANP - Koen Suyk

De eHealth-monitor geeft over meerdere jaren inzicht in de ontwikkeling en gebruik van ict om gezondheid en de gezondheidszorg te ondersteunen en verbeteren. De focus ligt op bezit en gebruik van e-health door zorggebruikers en zorgprofessionals. Daarbij wordt gekeken welke factoren e-health positief of negatief beïnvloeden en welke effecten steeds terugkomen bij het gebruik.

Begeleidingscommissie

Een begeleidingscommissie, onder voorzitterschap van oud-hoogleraar Public Health en gezondheidseconoom Guus Schrijvers, vervult de rol van klankbord voor het projectteam. De begeleidingscommissie bestaat verder uit leden van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF), de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij ter bevordering van de Geneeskunst (KNMG), Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Nationale Implementatie Agenda

In juni 2012 is een Nationale Implementatie Agenda (NIA) eHealth gepresenteerd. Dit is een initiatief van ZN, KNMG en de NPCF. In deze agenda wordt gesteld dat, mits goed ingezet, e-health kan bijdragen aan betaalbare, toegankelijke zorg van hoge kwaliteit. De NIA richt zich op een snelle ontwikkeling en implementatie van e-health. Minister Schippers van VWS steunt de agenda van de NIA-partners en zij onderstreept daarbij het belang van monitoring van e-healthgebruik in Nederland.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.