Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Nictiz wil digitale uitwisseling patiëntgegevens stapsgewijs invoeren

Annelies Vermeulen
Moderne zorgverlening en geïntegreerde ketenzorg in het bijzonder kunnen niet meer zonder digitale uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgverleners en patiënten. Toch gebeurt dit nog niet veel, zo blijkt uit een analyse van Nictiz. Daarom pleit Nictiz voor een gezamenlijke en stapsgewijze invoering.
Nictiz wil digitale uitwisseling patiëntgegevens stapsgewijs invoeren

Bij veel van de zorgketens is de onderlinge informatie-uitwisseling nu nog zeer beperkt. Dat heeft met verschillende factoren te maken. Denk aan informatiesystemen die niet goed op elkaar aansluiten, een beperkte onderlinge samenwerking, onderschatting van de rol van de patiënt en twijfels over de meerwaarde van ICT.

Stapsgewijs

Gezien de complexiteit van het geheel en het grote aantal betrokken partijen pleit Nictiz voor een gezamenlijk aanpak van alle betrokken spelers. Om deze grote verandering behapbaar te houden en toch op korte termijn al te profiteren van de voordelen van een goede informatievoorziening, adviseert Nictiz een stapsgewijze benadering. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Pilot voor Europese uitwisseling patiëntgegevens

Sterke toename elektronische uitwisseling patiëntgegevens

Nictiz organiseert conferentie Medicatieveiligheid en ICT

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.