Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw academisch centrum voor epileptologie

Redacteur KinderopvangTotaal
Kempenhaeghe en Maastricht Universitair Medisch Centrum gaan hun samenwerking uitbouwen in een gezamenlijk een Academisch Centrum voor Epileptologie (ACE). patiëntenzorg, wetenschap en opleiding worden gebundeld.
Nieuw academisch centrum voor epileptologie

Kempenhaeghe is een expertisecentrum voor epileptologie, slaapgeneeskunde en neurocognitieen. Samen met Maastricht Universitair Medisch Centrum zet Kempenhaeghe een gezamenlijk centrum op, waarin al hun activiteiten en expertises op het gebied van epileptologie worden gebundeld. Het gaat om patiëntenzorg, wetenschappelijke activiteiten, opleidingsactiviteiten en samenwerkingsverbanden inclusief de daaraan gekoppelde professionals en faciliteiten.

Hoogleraar

Het Academisch Centrum voor Epileptologie (ACE) wordt een aparte organisatorische eenheid met een structurele en brede verbinding naar Kempenhaeghe en het Maastricht UMC+ als oprichtende partners. Aan de Universiteit Maastricht zal een hoogleraar Epileptologie worden benoemd die tevens de vakinhoudelijke leider zal zijn van het ACE.

Speerpunt

Voor Kempenhaeghe is participatie in het op te richten academisch centrum van groot belang voor het verder ontwikkelen en uitbouwen van haar positie als gespecialiseerd derdelijns expertisecentrum. Voor het Maastricht UMC+ past de oprichting in de strategische keuze om ‘epilepsie’ als één van de speerpunten te benoemen binnen de Klinische Neurowetenschappen. Het ACE zal op beide locaties (Heeze en Maastricht) functioneren. Bestaande activiteiten op beide locaties worden gecontinueerd. (Zorgvisie – Carolien Stam / foto ANP Hans Steinmeier)

lees ook:

VUmc en AMC vormen Academisch Medische Alliantie

NFU: ‘Academische zorg loopt gevaar’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.