Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw Artikel

Gezondheidsinstellingen die minder dan 75 vaccins tegen de Mexicaanse griep nodig denken te hebben, kunnen de overgebleven vaccins delen met andere gezondheidsinstellingen. Het ministerie van Volksgezondheid (VWS) heeft ze dat deze week gevraagd.

Het Nederlands Vaccin Instituut levert vooralsnog alleen hoeveelheden van honderd vaccins tegelijk. “De overgebleven vaccins moeten anders worden weggegooid”, aldus een woordvoerder van het ministerie van VWS vrijdag. “Er wordt wel eens wat ongebruikt gelaten, maar op een totaal van 10 miljoen bestelde vaccins is dat maar een klein percentage.”

Hoeveelheid vaccins

Volgens de woordvoerder gaat het vooralsnog om tien tot vijftien gezondheidsinstellingen die minder dan honderd vaccins nodig hebben om risicopatiënten en gezondheidswerkers in te enten tegen het griepvirus. Het ministerie bekijkt of het om meer dan vijftien instellingen gaat. Op basis daarvan wordt beslist of de doses vaccins toch in kleinere hoeveelheden moeten worden verpakt. Circa zevenduizend instellingen kunnen deze week vaccins tegen de Mexicaanse griep bestellen.

NVI

Het Nederlands Vaccin Instituut (NVI) heeft laten weten de doses vaccins misschien in kleinere hoeveelheden te willen leveren. “Bijvoorbeeld per tien”, aldus een woordvoerder. “Dat laten we momenteel onderzoeken.” Het NVI neemt maandag een besluit. (ANP)

Lees ook::

Ab Osterhaus ontkent belangenverstrengeling

‘Klink gooit een half miljard weg met griepvaccins’

Ab Osterhaus houdt aandelen in vaccinbureau

Virusremmers voor verpleeghuispersoneel inefficiënt

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.