Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw bestuur en nieuwe naam voor De Hart&Vaatgroep

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Harteraad, voorheen De Hart&Vaatgroep, heeft vier nieuwe bestuursleden benoemd. Daan Dohmen, Einte Elsinga, Tinus Jongert en Andries Verburgt zijn de kersverse bestuurders. Doordat de termijnen van de vorige bestuurders afliepen, moest de organisatie op zoek naar vier nieuwe bestuursleden.
Harteraad De Hart&Vaatgroep
Daan Dohmen, een van de nieuw benoemde bestuursleden. Foto: Allard de Witte

De Hart&Vaatgroep heeft zijn naam in Harteraad veranderd. Deze wijziging en de aanstelling van het nieuwe bestuur markeert de start van een nieuwe beleidsperiode om het leven van patiënten met hart- en vaataandoeningen en de zorg te verbeteren, aldus de organisatie. ‘De Ledenraad van Harteraad heeft vier nieuwe bestuursleden benoemd die ons mede helpen van Harteraad een succes te maken.’

Daan Dohmen

Daan Dohmen, e-health-ondernemer en wetenschapper, gaat Harteraad adviseren over patiëntparticipatie en zelfmanagement. Dohmen heeft veel ervaring met het betrekken van patiënten bij technologische mogelijkheden op cardiovasculair gebied. Hij is onder andere lid van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving en oprichter van Focus Cura Zorginnovatie.

Diversiteit

Het nieuwe bestuur bestaat uit leden met diverse achtergronden en expertises. Einte Elsinga heeft lange en brede ervaring in de Nederlandse zorgsector met het accent op strategie, organisatie en financiering. Tinus Jongert is thema-expert op het gebied van zorg voor mensen met hart- en vaataandoeningen. Hij heeft aan diverse multidisciplinaire en monodisciplinaire richtlijnen meegewerkt. Andries Verburgt is in diverse organisaties werkzaam geweest als bestuurder, zoals cliëntenraden en patiëntenverenigingen. Verburgt is ervaringsdeskundige en sinds 2014 lid van de Ledenraad van Harteraad.

Achterban vergroten

Harteraad ziet de ervaringen van de vier bestuursleden als de motor achter de organisatie. Zij hebben als missie om de achterban te vergroten om de beoogde resultaten te gaan realiseren. Samen met voorzitter Rian Veldhuizen en blijvend bestuurslid Hansje van Dijk (verenigingszaken) vormen de benoemde bestuursleden het bestuur van Harteraad.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.