Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Nieuw keurmerk voor thuiszorg van Kruisvereniging

Belangenorganisatie De Kruisvereniging gaat een keurmerk lanceren voor thuiszorgorganisaties en zorgaanbieders. De cliëntenorganisatie kondigde dit aan tijdens een bezoek van Jet Bussemaker in Roosendaal begin deze week. De voormalig staatsecretaris van VWS liet weten het initiatief van harte te ondersteunen.
Nieuw keurmerk voor thuiszorg van Kruisvereniging

Het keurmerk voor thuiszorgorganisaties en zorgaanbieders gaat ‘Kruiswerk Keurmerk’ heten. Het is een officiële certificering die de zorgkwaliteit waarborgt en het mogelijk maakt voor burgers om een goede keuze te maken als zij een beroep moeten doen op thuis- of gezinszorg. Eerst regionaal, maar als het aan De Kruisvereniging ligt in een latere fase ook landelijk

Bussemaker

Jet Bussemaker reageerde enthousiast en steunt het initiatief: “Van mensen die een beroep moeten doen op thuis- of gezinszorg kun je niet verwachten dat zij zelf de kwaliteit van het aanbod kunnen inschatten. Een kwaliteitskeurmerk helpt. En de doorgeslagen marktwerking van de afgelopen jaren maakt het noodzakelijk dat we in Nederland het kaf van het koren gaan scheiden. Een keurmerk is dus een goede zaak.” De Kruisvereniging vertegenwoordigt de belangen van 100.000 mensen in West-Brabant. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

‘Trek keurmerk in bij klachten’

BSN Zorg Keurmerk voor 19 applicaties

Ziekenhuislab heeft keurmerk terug

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Hopelijk betekent dit keurmerk niet een zoveelste toename van de administratieve druk. Het is belangrijk dat dit keurmerk zich baseert op bestaande geregistreerde gegevens zodat thuiszorgorganisaties niet nog meer tijd en geld kwijt zal zijn aan registratie ten koste van de ‘handen aan het bed’.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.