Nieuw medisch opleidingscentrum ASC al vrijwel volgeboekt

De recente komst van de EMA draagt bij aan een hightech ecosysteem voor de zorg in Amsterdam. Daartoe behoort ook het splinternieuwe Amsterdam Skills Centre. Op 4 februari is de officiële opening. Nu al is de leeromgeving vrijwel volgeboekt voor 2019.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
ASC biedt een omgeving zonder patiënten waar je fouten mag maken en waar de beste trainers en (virtuele) technologie de professionals in opleiding bijstaan. Ook voor ervaren chirurgen die zich postacademisch willen bekwamen in nieuwe technieken of bepaalde specialisaties een uitkomst.

De oude centrale keuken van het AMC is na een intensieve verbouwing en een investering van bijna 20 miljoen euro getransformeerd in een voor Nederland en Europa unieke trainingsfaciliteit voor chirurgen en andere snijdende, medisch specialisten. Op 4 februari wordt dit Amsterdam Skills Centre (ASC) officieel geopend in de aanwezigheid van vele, ook internationale hoogwaardigheidsbekleders, maar al voor de opening is de beschikbare capaciteit voor 2019 vrijwel volledig volgeboekt.

Snel, efficiënt en veilig leren

‘De benodigde tijd om een medisch specialist op te leiden varieert nu nog van 14 tot 18 jaar, vraagt 30.000 uur en kost rond de miljoen

0
479

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.