Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw onderzoek OM naar verpleeghuis Zoetermeer

Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt een nieuwe aangifte in de zaak rondom het Zoetermeerse verpleeghuis REC. Over twee a drie weken wordt bekend of er vervolging wordt ingesteld of niet. Dit meldt het AD.

In mei besloot het OM niet over te gaan tot strafrechtelijjk onderzoek, maar nu is er een nieuwe aangifte. In mei maakten patiënten en familieleden melding van verwaarlozing, mishandeling, aanranding en de dood van patiënten. In de aangiften reppen de klagers onder meer over verkeerd gebruik van proefmedicijnen en een kille behandeling van patiënten door personeel.

De nieuwe aangifte is gedaan door de zussen Coby en Dikkie Emons en hun raadsman. De gezusters Emons stellen dat hun 88-jarige moeder in 2005 nog leefde toen ze het mortuarium van het REC werd binnengereden. De vrouw zou de volgende dag door een begrafenisondernemer in foetushouding zijn aangetroffen. Het Regionaal Tuchtcollege Gezondheidszorg in Den Haag wees de klacht in november vorig jaar af. Het hoger beroep dat de zussen hebben aangespannen, loopt nog. Ze hebben nu weer aangifte gedaan naar aanleiding van informatie van het Medisch Tuchtcollege. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Tientallen klachten over verpleeghuis Zoetermeer

Forensisch arts: bewoner dood door slechte verzorging

Dood door Zweedse band voor rechter

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.