Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw poliklinisch centrum KinderHaven

Kinderen van 0 tot 18 jaar met astma, allergie, eczeem of neurologische problemen kunnen vanaf woensdag terecht in het Rotterdamse KinderHaven, zo meldt het Havenziekenhuis in een persbericht. Het poliklinische centrum is in nauwe samenwerking opgezet door het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis en het Havenziekenhuis.

De kinderen krijgen hier de aandacht en expertise van een academisch ziekenhuis in een kindvriendelijke omgeving. In de afgelopen jaren is het aantal kinderen met astma, allergie en eczeem sterk toegenomen, waardoor de ziekenhuizen de noodzaak van een kinderpoli zagen.

Kindvriendelijk

Kinderen kunnen in KinderHaven terecht voor poliklinische controle, allergologisch -, longfunctie- en neurologisch onderzoek. Als het nodig is kunnen de specialisten de patiënten dezelfde ochtend of middag zien. Er is een elektronisch patiëntendossier ontwikkeld, dat zowel in KinderHaven als het Erasmus MC direct beschikbaar is. Dit moet een hoge zorgkwaliteit, betere service en korte wachttijden tot resultaat hebben.

Inrichting

De ziekenhuizen besteedden extra aandacht aan de verblijfsruimtes en de speel- en ontspanningsmogelijkheden. Centrale thema’s bij de inrichting zijn de haven en de zee. Zo markeert een grote vuurtoren de entree van de nieuwe kinderpolikliniek en kom je er kleurige vissen, hijskranen, een zeecontainer, krabben en schildpadden tegen.

Openingstijden

KinderHaven is alleen overdag geopend. Met acute klachten of bijzondere problemen kunnen ouders met hun kind op andere tijden terecht in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

VUmc opent poliklinische apotheek

Kinderziekenhuizen willen toch VOG

UMC Utrecht start poli tegen ‘stemmetjes’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.