Nieuw uitstel dreigt voor jaarrekening ggz

[Weekoverzicht] Het gros van de ggz-aanbieders gaat de deadline van 1 juni voor het deponeren van de jaarrekening 2014 niet halen. Ze hebben meer tijd nodig voor zelfonderzoek naar de rechtmatigheid van hun declaraties. Dat verwacht Parnassia-bestuursvoorzitter Stephan Valk.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Nieuw uitstel dreigt voor jaarrekening ggz
Foto: Parnassia

Krijgt het drama van de ggz-jaarrekeningen een nieuw bedrijf in 2015? In het voorjaar van 2014 gaven de accountants een audit alert af voor de ggz omdat er in hun ogen te veel onzekerheid was over het bepalen van de jaaromzet 2013. Er was grote onduidelijkheid rond de toepassing van declaratieregels en de rechtmatigheid van declaraties. Sommige verzekeraars wilden het hoofdbehandelaarschap voorbehouden aan psychiaters en klinisch psychologen. Andere verzekeraars eisten dat er voor alle cliënten een verwijsbrief moest zijn van de huisarts. Was die er niet, dan was de geleverde zorg onrechtmatig en kon de ggz-aanbieder fluiten naar zijn geld.

0
27

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.