Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwbouwplan Mesos te duur

UTRECHT - De bouw van het nieuwe Mesos Medisch Centrum in de Utrechtse Vinexwijk Leidsche Rijn wordt minstens een half jaar uitgesteld. Het Algemeen Dagblad (AD) schrijft dat het ziekenhuis kampt met problemen, omdat de bouwkosten, zeventig miljoen euro, twintig procent hoger uitvallen dan gepland.

Maarten Rook, voorzitter van de raad van bestuur van Mesos, vertelt tegen het AD dat het bedrag ver boven de financiële polsstok van het ziekenhuis ligt. Hij verwacht niet dat de bouwplannen worden afgeblazen, maar wel dat de omvang van het project zal moeten worden terug gebracht.

Inschrijving

Mesos gaat uitzoeken hoe het komt dat de bouwkosten zo snel hebben kunnen stijgen. In april werden de kosten van het nieuwe ziekenhuis, inclusief grond en inrichting, op 120 miljoen euro geraamd. Daarvan was 58 miljoen voor de gebouwen en werktuigbouwkundige inrichting. Na inschrijving van vijf grote bouwcombinaties bleek het laagste bod op zeventig miljoen te liggen en het hoogste bod ver daarboven.

Open

Mesos had in de zomer van 2009 een ziekenhuis met 340 bedden willen openen. In oktober van dit jaar zou de eerste paal de grond in gaan. (Algemeen Dagblad)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.