Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Nieuwe afspraken tegen onvrede TSN/Thuiszorg Groningen

Mark van Dorresteijn
TSN/Thuiszorg Groningen heeft samen met vakbond Abvakabo FNV afspraken gemaakt om de onvrede over loonbetaling en verwerking van plus- en minuren weg te nemen. Dat blijkt uit een brief in het bezit van Zorgvisie.
Nieuwe afspraken tegen onvrede TSN/Thuiszorg Groningen

De vakbond hield begin juni een bijeenkomst voor de medewerkers van TSN/Thuiszorg Groningen, zo meldde het Dagblad van het Noorden. Daar kwam naar voren dat planningen niet klopten waardoor cliënten vergeten zouden worden. Ook zouden salarissen niet goed uitbetaald worden. Bestuurder Milena Prochazka (foto) van TSN gaf aan dat het computersysteem de problemen veroorzaakte. Het eigen systeem van TSN werkte niet optimaal met het oude systeem van Thuiszorg Groningen.

Oplossingen

Het bestuur van TSN/Thuiszorg Groningen heeft afgelopen week met de vakbond om tafel gezeten en daaruit komt naar voren dat de lonen per half juni weer gewoon betaald gaan worden. Ook krijgen de medewerkers inzicht in de opbouw van salaris, ort, plus- en minuren en verlofsaldo. Binnen TSN/Thuiszorg Groningen zijn een aantal medewerkers niet tot een verrekening gekomen van min-uren. Deze moeten kwijtgescholden worden. Het computersysteem moet voor 1 juli 2012 weer naar behoren werken zodat cliënten naar behoren worden geholpen.

Abvakabo gaat er vanuit dat een groot deel van de problemen bij de salarisbetaling van juni is opgelost. Op het gebied van roostering en planning moeten de problemen voor 1 juli opgelost zijn. Lukt dat niet, dan start de vakbond met een rechtsgang of acties.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: TSN )

Lees ook:

TSN reorganiseert Thuiszorg Groningen

Cliëntenraad en OR reageren positief op overname door TSN

TSN start aankoop Thuiszorg Groningen

Curatoren Thuiszorg Groningen positief over aflossen schuld

3 REACTIES

  1. tsn heefd al van af 2009 grote problemen met het na leven cao ,min uren geen vakantie .nee tsn is een slechte werkgever die zijn eigen zakken lekker vuld .de mangers moeten zich schamen om de regels van de directeur op te volgen ,zelf na denken

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.