Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe bestuur en toezicht Zorggroep Sint Maarten

Mark Boumans en Roelien Ritsema van Eck zijn benoemd tot lid van de raad van toezicht van Zorggroep Sint Maarten. Boumans volgt per 1 mei de wegens verstrijken van de zittingstermijn vertrekkend voorzitter Liesbeth Karsten op. Toezichthouder Ritsema van Eck neemt per 1 mei de taken over van Dick Engbers als lid van de raad van toezicht en voorzitter van de Auditcommissie. Ook de raad van bestuur is nieuw.
handjes.jpeg

De gewijzigde samenstelling van de raad van toezicht valt samen met het aantreden van de nieuwe raad van bestuur van Zorggroep Sint Maarten. Deze raad van bestuur bestaat sinds 1 mei uit Anneke Bouwmeester (voorzitter), Patricia Bangma en Frits Nicolai. Zij volgen dan Guido van den Boorn op, die als interim bestuurder de Zorggroep gaat verlaten. De nieuwe raad van bestuur zal als team invulling geven aan de nieuwe topstructuur en koers die Guido van den Boorn het afgelopen jaar in opdracht van de raad van toezicht en in nauwe samenspraak met de diverse gremia binnen de organisatie heeft ontwikkeld.

CV Mark Boumans
Mark Boumans wordt vanaf 18 mei aanstaande de nieuwe burgemeester van Doetinchem. Sinds 2015 is hij waarnemend burgemeester van de gemeente Ommen (vanaf 2015). Daarvoor was hij gedeputeerde van de provincie Groningen (2011-2015), burgemeester van de gemeente Haren (2007-2011) en wethouder van de gemeente Meppel (2006-2007). Daarnaast heeft hij jarenlang ervaring als manager, bestuurder en toezichthouder in de (semi-) publieke sector.

CV Roelien Ritsema
Roelien Ritsema van Eck werkt momenteel als Directeur Betalen Retail & Private Banking bij ABN Amro. Ze beschikt over uitgebreide leidinggevende- en verander ervaring en is een senior gesprekspartner voor politiek, toezichthouders (AFM, ACM en DNB), belangenorganisaties en media. De raad van toezicht werft dit najaar een vijfde lid, zodat de raad van toezicht conform statuten wederom vijfhoofdig is.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties.Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.