Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe bestuurder en decaan VUmc

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Hans Brug (1963) is benoemd tot bestuurslid van het VU medisch Centrum in Amsterdam.
Nieuwe bestuurder en decaan VUmc
Foto: DigiDaan

Hij begint op 1 januari en is benoemd voor een periode van vier jaar. Brug is de opvolger van Wim Stalman die op 1 maart met emeritaat gaat.

Raad van toezicht

In een reactie op deze benoeming zegt Wim Kuijken, voorzitter van de raad van toezicht: ‘Hans Brug heeft een goede uitgangspositie om de post van bestuurder en decaan bij VUmc tot een succes te maken. Zijn wetenschappelijke statuur en brede onderzoekservaring maken hem voor deze functie zeer geschikt.’

EMGO

In 2007 kwam prof. dr. ir. Hans Brug naar VUmc, waar hij werd benoemd tot directeur van het EMGO Instituut voor onderzoek naar zorg en gezondheid; een functie die hij vanaf 2008 combineerde met die van divisievoorzitter. In 2012 werd hij bij VUmc benoemd tot vice-decaan. Voorafgaand aan zijn komst naar VUmc, werkte Hans Brug bij het Erasmus Medisch Centrum, bij de Universiteit Maastricht en de Open Universiteit Nederland.

Internationale erkenning

Brug studeerde onder meer voedingswetenschappen en epidemiologie. Hij promoveerde in de gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht. Voor zijn wetenschappelijk werk ontving hij internationale erkenning, onder andere als president van de internationale wetenschappelijke vereniging in zijn vakgebied, en een gasthoogleraarschap aan Deakin University in Melbourne, Australië.

VUmc

In augustus 2012 traden bestuursvoorzitter Elmer Mulder en bestuurslid Wouter van Ewijk af wegens ruziënde specialisten en privacyschending door televisieopnamen op de SEH. Wim Stalman bleef toen aan. Anderhalf jaar geleden werd Wouter Bos de nieuwe bestuursvoorzitter van het VUmc. De fusie met plaatsgenoot AMC ketste in april dit jaar af vanwege mogelijke mededingingsproblemen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.