Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe bestuurder en raad van toezicht Vanboeijen aan het werk

Redacteur Zorgvisie
Na een lange bestuurlijke crisis, heeft gehandicapteninstelling Vanboeijen vanaf vandaag weer een driekoppige raad van toezicht (rvt) en een nieuwe bestuurder. Janny Vlietstra stapt daardoor op als voorzitter van de raad van toezicht.
Annette Imhof.jpg
Annette Imhof.

Begin maart stelde de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) de gehandicapteninstelling onder verscherpt toezicht. De organisatie moest zich verbeteren en ervoor zorgen dat er een eind kwam aan de bestuurlijke onrust. Om dat te realiseren, wilde de IGZ dat er een bestuurder werd aangewezen ‘met draagvlak binnen de medezeggenschapsraad en de centrale verwantenraad’. Die lijkt te zijn gevonden in Annette Imhof, oud-bestuurder van Aveleijn. Hoewel er eerder vragen waren over haar onafhankelijkheid, treedt ze vandaag toe tot het bestuur van Vanboeijen.

Raad van Toezicht
Naast een nieuwe bestuurder, heeft Vanboeijen vanaf vandaag ook een nieuwe raad van toezicht, zo meldt het Dagblad van het Noorden. Vertrekkend voorzitter Janny Vlietstra heeft Hans Reinders benoemd tot tijdelijke nieuwe voorzitter van de rvt. Daarnaast zullen ook Henk Schoep en Evert Uitenthuis toezicht houden op de organisatie. De raad van toezicht van Vanboeijen moet ten minste drie leden tellen. Op een later moment kunnen er eventueel nog meer leden worden aangesteld. Of de organisatie inmiddels ook aan de andere eisen van de IGZ voldoet, is nog niet duidelijk.  

Dossier Governance
In het dossier Governance staan artikelen over de wijze van besturen, de gedragscode en het toezicht op organisaties.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.