Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Nieuwe bestuurders voor Mediant

Peter Turpijn en Henk van den Berg zijn per 1 februari 2009 benoemd tot de nieuwe bestuursleden van ggz-organisatie Mediant. Peter Turpijn wordt voorzitter van de raad van bestuur en vormt samen met bestuurslid Henk van den Berg de raad van bestuur. Zij volgen Henk Hersbach op die sinds juli 2007 interim-directeur bij Mediant is.

Turpijn is momenteel directeur algemene zaken divisie Willem Arntsz bij Altrecht Geestelijke Gezondheidszorg en heeft ervaring op het gebied bedrijfsvoering, ketenzorg, reorganisaties en fusies.

Van den Berg heeft veel ervaring als psychiater, manager en directeur in de geestelijke gezondheidszorg. Momenteel is hij werkzaam als directeur-psychiater divisie Willem Arntsz bij Altrecht Geestelijke Gezondheidszorg. Door de inzet van een psychiater in de raad van bestuur wil Mediant in de behoefte voorzien om meer professionals in de aansturing van de organisatie te betrekken. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

Henk Hersbach nieuwe bestuurder Mediant

Bestuur Mediant op non-actief

NMa traineert fusie Overijssel

Wie is wie in de zorg

3 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Nu ik de heren ken sind 1-2-2009
  en zij winst weten te maken, kunnen we wellicht overgaan tot verdubbeling van de gebouwen, zodat de inkomsten verdubbelen en we betere zorg kunnen leveren. Ook moet gedacht worden aan verdubbeling van de woningen.
  De fundamenten zijn versterkt uitgevoerd in de jaren 80 zodat verdubbeling van de gebouwen mogelijk is. Een bouwkundige binnen Mediant vertelde mij dat de plannen nu bij de Raad van Bestuur liggen en dat er begin 2011 over besloten wordt. We wachten het met spanning af. Met een vriendelijke groet, Paul Walrecht, Bethel-Twente, Enschede, http://www.ldat.nl/psychiatrie

 3. Nu Peter Turpijn en Henk van de Berg gearriveerd zijn bij Mediant per 1-2-2009, zien we een tweetal wat ietsje meer betekent dan twee, dus een dictator en een meeloper. Henk van de Berg, als lid van de RVB lijkt mij nu de dictator, hoewel hij ondergeschikt lijkt aan Peter Turpijn, welke voorzitter van de RVB is. Henk van de Berg treedt nog al op de voorgrond, wat ik ervan kan zien. Met Henk had ik een uitvoerig gesprek over drie punten, 1) uitbreiding van het patientenbestand, zij zijn onze melk koeien, zorgen voor de inkomsten, 2) koppeling met een bejaardencentrum, anex verpleegtehuis, wat onze psychiatrische jongens werk kan bieden, waardoor wonen, werken en recreeeren ook binnen hun bereik komt, met de bijbehorende structuur, blijheid en sociale contacten, 3) eliminatie van de zorgkantoorinvloed in de raportages van verpleegkundigen, die nu ca 50% van hun beschikbare tijd daarmede bezig zijn, en wat aan de begeleiding van patienten onthouden wordt. Beter is dat het zorgkantoor slechts contacten onderhoudt met de directie.
  Met een vriendelijke groet,
  Paul Walrecht, Enschede,
  http://www.ldat.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.