Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe bestuursleden MCA Gemini Groep

De raad van toezicht van de MCA Gemini Groep heeft op 28 mei Frank Coelingh Bennink en Gerrit-Jan Vos benoemd tot bestuursleden. Coelingh Bennink krijgt het MCA (Medisch Centrum Alkmaar) onder de hoede en Vos zal zich richten op het Gemini Ziekenhuis.
Nieuwe bestuursleden MCA Gemini Groep

Zowel de ondernemingsraad als de patiëntenadviesraad, de cliëntenraad en de verpleegkundige adviesraden zijn betrokken geweest bij de procedure en hebben positief advies uitgebracht. Vos start op 1 september 2010. Coelingh Bennink zal zijn functie in nader overleg zo snel mogelijk beginnen.

Driekoppige raad

De nieuwe raad van bestuur van de MCA Gemini Groep zal bestaan uit drie leden. De nieuwe voorzitter van de raad van bestuur, Harry Luik, is al in april 2010 door de raad van toezicht benoemd en zal half augustus zijn werkzaamheden starten. Luik is nauw betrokken geweest bij de zoektocht naar Vos en Coelingh Bennink.

Bestuurlijke ervaring

Uniek in deze procedure was dat een gehele nieuwe raad van bestuur moest worden samengesteld. De raad van toezicht heeft voor Gerrit-Jan Vos gekozen vanwege zijn ruime ervaring in de zorgsector en als bestuurder van grote zorginstellingen. Vanuit die hoedanigheid beschikt Vos eveneens over ervaring met fusietrajecten. Voor Frank Coelingh Bennink is gekozen vanwege zijn medisch inhoudelijke achtergrond, de bestuurlijke ervaring en de senioriteit waarmee hij een belangrijke aanvulling vormt binnen het team. Beide leden hebben tijdens de gesprekken in het bijzonder blijk gegeven van een heldere visie op de zorgsector en de ontwikkeling van het MCA en het Gemini Ziekenhuis als groep met behoud van de eigen identiteit van de beide ziekenhuizen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

MCA Gemini Groep kiest voor budgetteringsoplossing van Solipsis

Harry Luik wordt bestuursvoorzitter MCA Gemini Groep

Bemelmans weg bij MCA Gemini Groep

Hans Kedzierski verlaat MCA Gemini Groep

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.