Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe commissarissen Monuta

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Joke van Lonkhuijzen en Tanja Bender zijn aangetreden als nieuwe commissaris bij Monuta.
1. monuta.jpg

Zij zijn begonnen op 1 juni.

Zwarte lijst

Joke van Lonkhuijzen trad vorig jaar aan als crisismanager van de noodlijdende zorginstelling Laurens, waar zij na twee maanden alweer opstapte. Laurens stond toen op de zwarte lijst van verpleeghuizen. Tot 2016 was zij bestuurder bij Cordaan. Op dit moment is Van Lonkhuijzen tevens lid van de raad van commissarissen van Achmea. Tanja Bender is hoogleraar Internationaal Belastingrecht aan de Universiteit Leiden. Daarnaast is zij voorzitter van de raad van toezicht van KWF Kankerbestrijding.

Raad van toezicht

Maarten Dijkshoorn neemt op 1 juli afscheid als commissaris. Hij trad in 2010 toe. De raad van commissarissen van Monuta bestaat vanaf 1 juli uit vijf leden: voorzitter Franswillem Briët, Tanja Bender, Theo Janssen, Joke van Lonkhuijzen en Eric Pouw.  

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.