Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Nieuwe coöperatie voor ziekenhuizen regio Rotterdam

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Het Maasstad Ziekenhuis, het Ikazia Ziekenhuis en het Van Weel Bethesda Ziekenhuis gaan samenwerken in een coöperatie. De samenwerking is ontstaan uit het voornemen het Ruwaard van Putten over te nemen.
Nieuwe coöperatie voor ziekenhuizen regio Rotterdam

Die overname ketste eind april echter af, omdat verzekeraars de plannen te duur vonden. Bestuursvoorzitter Anton Westerlaken van het Maasstad Ziekenhuis verklaart tegenover Medisch Contact dat het noodlijdende Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse als een besloten vennootschap onder de coöperatie zou worden gebracht. Volgens Westerlaken hangt de vorm die de coöperatie uiteindelijk krijgt, af van de besluitvorming over de toekomst van het Ruwaard van Putten. De coöperatie speelt daarin mogelijk toch nog een rol. Een beslissing hierover wordt binnenkort verwacht.

Coöperatie Rotterdam

Ook zonder de overname van het ziekenhuis in Spijkenisse gaat de coöperatie door. De coöperatie wil een rol spelen bij het opstellen van een goede regionale opzet van de acute zorg in Rotterdam-Zuid en op de Zuid-Hollandse eilanden. De vorming van de coöperatie past in de trend van ziekenhuizen die onder druk van volumenormen, kwaliteitseisen en bezuinigingen kiezen voor intensievere samenwerking.

1 REACTIE

  1. en dat allemaal terwijl al meerdere malen door gedegen onderzoek bewezen is dat in dit soort situaties bestuurders salarissen omhoog gaan terwijl de kwaliteit van zorg omlaag gaat (gezondheids winst en patienten ervaringen)
    wie het snapt mag zich melden bij de poli psychiatrie…

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.