Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe directeur KwadrantGroep

Sjoerd Tolsma wordt per 1 juli de nieuwe directeur Wonen Welzijn Zorg bij de KwadrantGroep. Vanaf die datum is hij verantwoordelijk voor de zorginhoudelijke portefeuille, zorginkoop en aansturing van het primair proces van de zorgbedrijven De Friese Wouden, Palet en – na overname – Pasana Ouderenzorg.
Nieuwe directeur KwadrantGroep
Foto: gemeente súdwest-fryslân

Roelof Jonkers, voorzitter Raad van Bestuur KwadrantGroep noemt de komst van Tolsma een aanwinst voor de organisatie. ‘Sjoerd brengt zowel kennis en ervaring mee op het gebied van zorg als op het gebied van bestuurlijke processen. Als wethouder met een zorgportefeuille van de gemeente Súdwest-Fryslân, weet hij als geen ander hoe het zorgstelsel werkt en wat de huidige participatiemaatschappij vraagt van cliënten, zorgorganisaties en gemeenten. In die context is zijn ervaring en zijn verbindend vermogen van grote waarde.’

Wethouder

Sjoerd Tolsma (1960) uit Sneek is sinds 2011 wethouder van de gemeente Súdwest-Fryslân. Van 1991 tot en met 2011 was hij gemeenteraadslid en fractievoorzitter voor de PvdA in de gemeente Sneek en Súdwest-Fryslân. Daarnaast werkte hij eerder voor de gemeenten Sneek en Leeuwarden.

Sociaal domein

Als wethouder heeft hij de portefeuille sociaal domein (zorg, WMO, gezondheidszorg, sociale zaken, welzijn, vrijwilligerswerk, mantelzorg, etc). Daarnaast is hij voorzitter van de stuurgroep sociaal medische 1e lijn sinds maart 2013 waar hij zich richt op een vruchtbare samenwerking op het snijvlak van medische en sociale vraagstukken. Ook is hij sinds 2014 voorzitter van het regionaal Transitie Overleg Langdurige Zorg. Hier stemmen gemeenten, zorgverzekeraar De Friesland, zorgaanbieders en woningcorporaties zaken af over bijvoorbeeld de continuïteit van zorg en vermindering van administratieve lasten.

Drijfveer

Sjoerd Tolsma ‘Overheden en zorgaanbieders moeten de handen ineen slaan om de kwaliteit van de zorg in stand te houden. Ik heb hier als wethouder mijn uiterste best voor gedaan en heb er ontzettend veel zin in om hetzelfde nu als directeur bij de KwadrantGroep te gaan doen! Ervoor zorgen dat mensen die zorg nodig hebben deze kunnen krijgen en werkgelegenheid in de zorg blijft bestaan is voor mij een grote drijfveer.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.