Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe Kamercommissie VWS aan de slag

Onder voorzitterschap van Helma Lodders (VVD) is een nieuwe Vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport aangetreden. In de nieuwe Kamercommissie voor alles wat met het ministerie van VWS te maken heeft, zitten een aantal oudgedienden maar ook een paar opvallende nieuwkomers.
TweedeKamer_ANP-1000_20900742-450.jpg
Foto: ANP

Veel namen in de nieuwe commissie zijn oud en vertrouwd. Fleur Agema (PVV), Mona Keijzer (CDA) en Vera Bergkamp (D66) zitten allemaal weer in de VWS-commissie. De nieuwe namen zijn onder andere Léonie Sazias (50Plus), Lisa Westerveld (GroenLinks) en Anne Kuik (CDA). Voor de PvdA zit nog slechts een parlementariër in de commissie, te weten Henk Nijboer. Bekende PvdA’er Lea Bouwmeester heeft de Kamer verlaten en SP-coryfee Renske Leijten heeft een andere portefeuille. Er zijn ook nog drie commissiezetels vrij. D66, FvD en DENK hebben nog vacatures openstaan voor commissieleden. De commissie debatteert woensdag voor het eerst over de personeelstekorten in de zorg.  Bekijk hier de nieuwe samenstelling in volgorde van meeste dagen in de Kamer naar minste dagen in de Kamer:

Achternaam Roepnaam Partij
Van der Staaij Kees SGP
Agema Fleur PVV
Ouwehand Esther PvdD
Dijkstra Pia D66
Ziengs Erik VVD
Lodders Helma VVD
Kooiman Nine SP
Keijzer Mona CDA
Dik-Faber Carla CU
Bergkamp Vera D66
Rutte Arno VVD
Nijboer Henk PvdA
Gerbrands Karen PVV
Ellemeet Corinne GL
Sazias Léonie 50PLUS
Peters René CDA
Markuszower Gidi PVV
Zohair El El Yassini VVD
Hermans Sophie VVD
Westerveld Lisa GL
Marijnissen Lilian SP
Kuik Anne CDA
Vacature D66  
Vacature FvD  
Vacature DENK  

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.