Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe raad van toezicht Daelzicht

Pink van Veen en Ellen Kuppens worden per 15 november aanstaande benoemd als lid van de raad van toezicht (RvT) van Daelzicht. Met deze benoemingen is de raad van toezicht compleet.
contract300.jpeg

Pink van Veen (52) was van 2009 – 2016 lid van de (tweehoofdige) raad van bestuur van Vitalis WoonZorg Groep waar zij o.a. zorg, wonen, welzijn, organisatieontwikkeling, kwaliteit en veiligheid als aandachtgebied had. Daarvoor deed Van Veen ruime ervaring op bij diverse zorginstellingen als manager, beleidsmedewerker en beleidspsycholoog. Als toezichthouder is zij sinds 2012 lid van de RvT van RIBW Brabant waar ze vanaf 2015 de rol van voorzitter vervult. Sinds 2016 is zij ook toezichthouder bij Beweging 3.0. Daarnaast bekleedt en bekleedde zij diverse functies in besturen, raden en colleges in de zorg. Van Ven: ‘Als toezichthouder van Daelzicht wil ik me inzetten voor een goede verbinding met de organisatie en de continuïteit en de kwaliteit van zorg voor onze cliënten. Daaraan lever ik graag een bijdrage.’

Ellen Kuppens
Ellen Kuppens (46) is vice president (VP) HR bij DSM Nederland. Onder haar verantwoordelijkheid vallen arbeidsvoorwaarden (met inbegrip van cao-onderhandelingen), het interne overleg (C)OR, talent Ontwikkeling, duurzame inzetbaarheid en mobiliteit. Hiervoor bekleedde zij diverse andere HR posities binnen DSM o.a. als Project Director HR-transformatie DSM NL, en HR Director en VP HR DSM Fibre Intermediates. Daarnaast vertegenwoordigt zij DSM en is zij bestuurder in externe organisaties als het FSI (Fonds Sociale Instellingen), VNO/NCW, JetNet en CHILL. Kuppens: ‘Daelzicht verdient het om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien. Daar wil ik me als toezichthouder voor inzetten, te beginnen met het herwinnen van vertrouwen in de organisatie zelf.’

Vertrek voormalige Raad van Toezicht
Op 17 juni jl. kondigde de voormalige RvT van Daelzicht haar vertrek aan. Per 1 juli traden vier van de zeven leden terug. De overige drie zetten direct de procedure in gang voor de werving van nieuwe toezichthouders. Per 1 november droeg de voormalige RvT haar taken over aan de nieuwe RvT.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.