Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Nieuwe stichting moet zorgen voor kwaliteitsverbetering langdurige zorg

Een nieuwe stichting moet de ondersteuning en zorg voor mensen met een complexe en langdurige zorgvraag verbeteren. De Stichting Kwaliteits Impuls Langdurige Zorg (SKILZ) gaat multidisciplinaire kwaliteitsstandaarden voor de langdurige zorg ontwikkelen.
Adobestock 37119432

Nienke Nieuwenhuizen van Verenso wordt bestuursvoorzitter van de stichting. Het bestuur bestaat verder uit Bas Castelein van de NVAVG, Sonja Kersten van de V&VN en iemand die het patiëntenperspectief vertegenwoordigt.

Langjarig beleid

Naast de ontwikkeling van multidisciplinaire kwaliteitsstandaarden voor professionals wordt gewerkt aan een langjarig kwaliteitsbeleid voor de langdurige zorg.

De stichting is al in april 2018 opgericht, maar onlangs is het ministerie van VWS akkoord gegaan met de subsidieaanvraag. De planning is dat in 2019 een klein resultaatgericht bureau is opgericht, een multidisciplinaire richtlijnagenda is geformuleerd en gestart is met de uitwerking van een aantal kwaliteitstandaarden.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.