Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Nieuwe stichtingen Meavita vragen staatssteun

De stichtingen die de zorg overnemen van Meavita onderdelen in Groningen en Den Haag zullen binnenkort steun vragen aan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De steun is nodig om de sanering te bekostigen die de nieuwe stichtingen aan het uitvoeren zijn.
Nieuwe stichtingen Meavita vragen staatssteun

Bestuurder Gerrit Jan van Otterloo van de nieuwe stichtingen die zijn opgericht om de zorg te continueren in de regio’s Groningen en Den Haag, bevestigt de steunaanvraag. “De reorganisatie die wij moeten uitvoeren om de oude Meavita-onderdelen weer kostendekkend te laten draaien, kost geld. Vandaar dat wij steun moeten aanvragen bij de NZa.” Ook Menzis-woordvoerder Michael Verheul bevestigt de steunaanvraag. “Het gaat heel specifiek niet om extra budgetten voor de AWBZ-zorg of Wmo-zorg. Het geld is bedoeld voor het grootschalige ombouwen van de zorgorganisaties. Dat geld moet ergens vandaan komen.” De hoogte van de steun moet nog becijferd worden. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Kamer organiseert hoorzittingen Meavita Thuiszorg

Stichtingen nemen zorg Meavita over

Thuishulpen Thuiszorg Groningen leggen werk neer

Van Otterloo leidt nieuwe stichtingen Meavita

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.