Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe toezichthouders bij Zorgbalans

Mark van Dorresteijn
Marlies Ott en Ton van Veen zijn per 1 januari toegetreden tot de raad van toezicht van zorgorganisatie Zorgbalans. Ott is tevens aangesteld als voorzitter toezicht.
Marlies Ott
Marlies Ott - Foto: Yvonne Witte

Ott en Van Veen vervangen Lesha Witmer (huidig voorzitter) en Jos Hesp die aftreden vanwege het bereiken van de maximale zittingstermijn van acht jaar.

Marlies Ott

Ott brengt expertise op het gebied van HRM en organisatievraagstukken. Zij heeft een achtergrond in arbeids- en organisatiepsychologie en is gepromoveerd in de Sociale Wetenschappen. Sinds 2002 is Ott programmadirecteur van de Top Class, een programma van de Erasmus Universiteit voor potentiële bestuurders in de zorgsector. In haar vorige functies werkte zij als hoofd personeels- en arbeidsvraagstukken bij Prismant, was ze senior consultant bij SHL Psychotechniek, directeur van het Management Research Centre van Nijenrode en docent Arbeids- en Organisatiepsychologie bij de Universiteit van Amsterdam.

Ton van Veen

Van Veen vult de raad aan met zijn financiële kennis. Hij is registeraccountant en stuurt sinds 2004 de afdelingen Financiën, Informatisering en Interne Controle van het HagaZiekenhuis aan. Hij was lid van de raad van toezicht en de auditcommissie van een huisartsenlaboratorium. Eerder werkte Van Veen als senior manager bij PricewaterhouseCoopers waar hij binnen de sectorgroep gezondheidszorg verantwoordelijk was voor adviesopdrachten en controle van de jaarrekeningen van zorginstellingen. Zijn nevenfunctie is penningmeester van een kerkelijke instelling.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.