Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Nieuwe MST-voorzitter Jan den Boon: ‘20 msb’s is werkbaar maar niet wenselijk’

Sterre ten Houte de Lange
Redacteur bij Skipr, Zorgvisie en Qruxx. Speciale aandachtsgebieden: jeugdzorg, ggz, gehandicaptenzorg, ouderenzorg, personeelsbeleid en zorgtechnologie.
Moeten alle medisch specialisten in loondienst? Hoe ben je een aantrekkelijke werkgever voor jonge zorgverleners? En hoe kan specialistische zorg behouden blijven voor de regio? Zorgvisie maakt kennis met de kersverse voorzitter van de raad van bestuur van het Medisch Spectrum Twente Jan den Boon.
Jan den Boon
Jan den Boon
Premium

Zeven jaar is Jan den

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. het is vrees ik niet zozeer de hiërarchische opbouw van de maatschappen maar het keurslijf waarin de medisch specialistische zorg is vast komen te zitten die verantwoordelijk is voor de problemen met jong opgeleide collega’s.
   Er zitten 5000 jonge medisch specialisten thuis of op een tijdelijk contract .
   De ruimte om als specialist in te stromen wordt geblokkeerd door 1) de nul optie 2) de markt werking en 3) de regulerende rol van de Verzekeringsmaatschappijen als marktmeesters. Het is een financieel probleem en geen medisch probleem.
   daar en boven stromen er aanzienlijk meer jonge specialisten in die bij voorkeur in deeltijd willen werken. Als je van vrijgevestigd naar loondienst wil en je strak houdt aan het werktijden besluit zul je aanzienlijk meer specialisten nodig hebben ( Zweeds model) maar dan zul je wel moeten kiezen als ziekenhuis. Bij die keuzes wens ik Jan de Boon oprecht succes

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.