Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NMa dwarsboomt fusie Amsterdam Thuiszorg

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gaat niet akkoord met de fusie tussen Cordaan en Amsterdam Thuiszorg. Alleen door opsplitsing van Amsterdam Thuiszorg kan de fusie alsnog doorgaan.
NMa dwarsboomt fusie Amsterdam Thuiszorg

Volgens de NMa ontstaat er bij de voorgenomen fusie een te grote machtsconcentratie op de Amsterdamse markt voor thuiszorg.

Onknippen

De fusie kan alleen doorgaan als Amsterdam Thuiszorg wordt opgeknipt. Hoeveel daarbij naar andere zorgaanbieders zou moeten gaan, wil bestuurssecretaris Marjolein Bruning niet zeggen. Naar verluidt zou het om zo’n 25 procent gaan.

Groot verlies

Amsterdam Thuiszorg verkeert in ernstige financiële problemen. In 2006 leed de organisatie een verlies van 7,5 miljoen euro, vorig liep dat op tot 8 miljoen. Bestuurder Gerard Tanke werd op een zijspoor gezet. Karel Verwey heeft tijdelijk het bestuur overgenomen. Met een reorganisatie probeert Amsterdam Thuiszorg orde op zaken te stellen. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Links

NMa houdt zorgsector in de gaten

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.