Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NMa heeft nieuwe bestuursvoorzitter

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Chris Fonteijn is per 1 juli 2011 de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Hij volgt Pieter Kalbfleisch op.
NMa heeft nieuwe bestuursvoorzitter

Kalbfleisch trad half april uit eigen beweging terug. Er loopt een onderzoek tegen hem van de Rijksrecherche, vanwege verklaringen die Kalbfleisch eerder aflegde in de affaire rond bouwgrond op Schiphol, de zogenoemde Chipsholzaak. Kalbfleisch wordt beschuldigd van meineed. Ook zou er sprake zijn van belangenverstrengeling.

Fusie toezichthouders

Het kabinet besloot eerder dit jaar dat de NMa, de Onafhankelijke Post- en Telecommunicatieautoriteit (OPTA) en de Consumentenautoriteit (CA) met elkaar gaan fuseren. Het is de bedoeling dat Fonteijn bestuursvoorzitter wordt van de nieuwe toezichthouder zodra die fusie een feit is. Chris Fonteijn (1955) is een jurist met een lange carrière in de advocatuur, die zich specialiseerde in energie- en ondernemingsrecht. Hij is sinds 2005 collegevoorzitter van de OPTA. Fonteijn blijft aan het hoofd staan van de OPTA. Hij zal wel een deel van zijn taken overdragen aan de plaatsvervangend voorzitter. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Pieter Kalbfleisch legt voorzitterschap NMa neer

Kalbfleisch: “Zonder marktwerking geen innovatie in de zorg”

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.