Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NMa vraagt zorgsector om advies

Redactie Zorgvisie
De Nederlandse Mededingingsautoriteit nodigt zorgaanbieders en andere belanghebbenden uit om commentaar te geven op de zogeheten Richtsnoeren voor de gezondheidszorg, die de NMa sinds december 2007 gebruikt voor de sector.

De Richtsnoeren zijn een uitwerking van de mededingingswet en Europese wetgeving. Zij bieden een kader voor het toepassen van de mededingingswet op fusies en andere soorten van samenwerking in de zorg. De NMa vraagt de sector om advies om de onduidelijkheid rond de Richtsnoeren te verminderen. De mededingingsrechterlijke inhoud van de Richtsnoeren zal niet worden gewijzigd.

Mededinging zorg

De mededingingsautoriteit wil de huidige voorbeelden en toelichtingen verhelderen en aanvullen, mogelijk ook met nieuwe cases. Met de Richtsnoeren probeert de NMa praktische vormen van samenwerking tussen zorginstellingen een kader te bieden voor de mogelijkheden en de wettelijk geldende grenzen. De autoriteit, die toezicht houdt op de zorgmarkt, vraagt de sector voor 1 september met reacties te komen. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

OK-medewerkers leggen convenant aan NMa voor

NMa stelt eis aan fusie instellingen Oost-Brabant

SOS-arts klaagt verzekeraars aan bij NMa

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.