Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

No-show ziekenhuizen amper afgenomen

Mark van Dorresteijn
Het aantal no-shows in ziekenhuis is sinds december 2012 amper afgenomen. Het gemiddelde is teruggelopen van 4 procent naar 3,78 procent. Dat meldt minister Edith Schippers van VWS in een Kamerbrief.
No-show ziekenhuizen amper afgenomen
Foto: VWS

Schippers beloofde de Kamer tijdens de begrotingsbehandeling 2013 dat zij in april opnieuw verslag zou doen van de no show in ziekenhuizen. Ze constateert een minieme progressie in de korte tijd tussen de twee peilingen. ‘Het terugdringen van de no show is belangrijk, hier is sprake van verspilling. Ziekenhuizen zijn zich dat ook bewust.’ Over een half jaar wil de minister opnieuw verslag doen van de stand van zaken.

Cijfer

De cijfers komen verschillende brancheverenigingen. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen laat weten dat het no show percentage van de achterban op 3,78 procent ligt. De Nederlandse Federatie UMC’s komt op een vergelijkbaar percentage. De ziekenhuizen geven aan dat er inderdaad ruimte is voor verbetering, maar een percentage lager dan 1,5-2 procent is onhaalbaar, denken ze. De cijfers van zelfstandige klinieken zijn lager dan ziekenhuizen en umc’s, stelt Schippers. Cijfers noemt ze daarbij niet.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.