Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nog drie ggz-instellingen overwegen patiëntenstop

Redacteur Zorgvisie
Naast Emergis en GGZ Friesland overwegen nog drie andere ggz-instellingen een patiëntenstop in te stellen. Daarnaast voeren er nog minimaal tien instellingen ‘stevige onderhandeling’ met zorgverzekeraars over nieuwe contractafspraken.
Stop Niks 660

Dat meldt GGZ Nederland. ‘Wij weten dat er bij de zorgverzekeraars nog voldoende geld is voor behandelingen in de ggz. Wat wij zien, is dat zorgverzekeraars het beschikbare geld onvoldoende inzetten om tot verhoging van budgetafspraken te komen. Daardoor kan een instelling gedwongen worden een behandelstop voor een bepaalde zorgverzekeraar af te kondigen of lopen de wachttijden op’, waarschuwt de brancheorganisatie.

Patiëntenstop Emergis en GGZ Friesland

Vorige week stelde de Zeeuwse ggz-aanbieder Emergis een patiëntenstop in voor verzekerden van Zilveren Kruis. Volgens de organisatie heeft die zorgverzekeraar dit jaar te weinig zorg ingekocht. Ook voor patiënten die bij CZ zijn verzekerd wilde Emergis een stop instellen, maar dat werd na gesprekken teruggedraaid. Vorige week werden Emergis en Zilveren Kruis door de Nationale Zorgautoriteit bijeen geroepen om te proberen er alsnog uit te komen. Dat gesprek leidde ertoe dat de patiëntenstop werd opgeheven. GGZ Friesland liet weten een patiëntenstop te overwegen, maar heeft die nog niet daadwerkelijk ingesteld.

(ANP/Zorgvisie)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.