Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nog steeds geen lening voor nieuwbouw Amphia

De onderhandelingen tussen het Amphia Ziekenhuis en een bankenconsortium over een lening voor de bouw van een nieuw ziekenhuis in Breda, lijken muurvast te zitten. De onderhandelingen, die al ruim een jaar lopen, hebben nog altijd niet tot resultaat geleid.
Nog steeds geen lening voor nieuwbouw Amphia
Foto: Amphia Ziekenhuis

Het Amphia wil miljoenen euro’s lenen om in Breda een compleet nieuw ziekenhuis te kunnen bouwen. Daarmee is een bedrag gemoeid van 200 miljoen euro. Omdat de banken maar niet met geld over de brug willen komen, is de start van de nieuwbouw inmiddels al uitgesteld. Het Amphia zou eigenlijk begin dit jaar al begonnen zijn met de bouw van een nieuwe parkeergarage waarna op de huidige parkeerplaats het nieuwe ziekenhuis zou verrijzen.

Onduidelijk

Wat de consequenties zijn van het uitstel is niet duidelijk. Het ziekenhuis wil, lopende de onderhandelingen met de banken, daar niet op ingaan. Maar het lijkt op voorhand niet erg aannemelijk dat de geplande opleverdatum – eind 2018 – gehaald gaat worden.

De directie van het Amphia, onder andere het hartcentrum voor zuid-Nederland, zegt in dagblad BN DeStem nog altijd optimistisch te zijn dat de benodigde financiering alsnog rond komt, maar wil verder geen commentaar geven. ‘Een broedende kip moet je niet storen’, is alles wat Ernst Hoette, lid van de raad van bestuur en belast met de nieuwbouw, eerder kwijt wilde.

Sinds de overheid forse wijzigingen in de gezondheidszorg heeft doorgevoerd, waardoor ziekenhuizen onder andere veel meer financiële verantwoordelijkheden hebben gekregen, zijn banken huiveriger geworden geld uit te lenen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.