Noodscenario voor pgb-houders gaat in

Omdat de zorgverlening voor tienduizenden pgb-houders in het geding komt, brengt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) vandaag zijn noodoplossing in stelling. Dit zogenoemde ‘terugvalscenario’ betekent dat houders van een persoonsgebonden budget (pgb), van wie alle gegevens nog niet verwerkt zijn door de SVB, wél budget krijgen en pas achteraf gecontroleerd worden.
Noodscenario voor pgb-houders gaat in
Foto: ANP FOTO Robin Utrecht

Sinds dit jaar verloopt de uitkering van het pgb via trekkingsrecht bij de SVB. De bank heeft hiervoor de gegevens en contracten van de budgethouders nodig om te controleren en uit te betalen. Van tienduizenden budgethouders is die informatie echter nog niet binnen. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) waarschuwde vorige week haar leden hier al voor. Veel gemeenten hebben de toekenningsberichten nog niet aangeleverd bij de SVB. VWS en VNG riepen alle gemeenten op de toekenningsberichten zo spoedig mogelijk aan te bieden aan de SVB.

Controle achteraf

Deze oproep blijkt nu te laat te zijn gedaan. Vandaag gaat een

6
37

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.