Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Noorderbrug sluit dagcentra na verloren rechtszaak PVV-gelden

Mark van Dorresteijn
Noorderbrug, instelling voor gehandicaptenzorg, heeft besloten om tal van centra voor dagactiviteiten te sluiten. Zij krijgen geen extra geld beschikbaar, zo bleek uit de uitspraak in een rechtszaak die Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland had aangespannen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.
Noorderbrug sluit dagcentra na verloren rechtszaak PVV-gelden

De VGN heeft het kort geding dat zij had aangespannen tegen de Nederlandse Staat verloren. Zowel op het punt van het terugtrekken van de zogenoemde ‘Agema-middelen’ in de gehandicaptenzorg als het punt van de halvering van de tarieven vervoer dagbesteding heeft de rechter de VGN in het ongelijk gesteld.

Sluiting centra

‘We waren al aan het onderzoeken hoe we deze bezuinigingen op kunnen vangen en waren er al over in gesprek met cliënten en hun familie’, zegt bestuurder Marianne van der Harten van de Noorderbrug tegen het dagblad. ‘Nu we deze rechtszaak hebben verloren, zullen we de sluitingen door moeten voeren. Zo hebben we bijvoorbeeld een boerderij in Lutjegast die heel populair is bij onze cliënten. Maar ze moeten van heinde en verre daarheen. Dat zullen we nu anders moeten oplossen.’ Noorderbrug heeft al besloten centra in Veendam, Winsum, Appingedam en Boetenbainder in Groningen te sluiten. Daar zouden nog centra in Sappemeer, Lutjegast en Meppel bij kunnen komen.

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Noorderbrug )

Lees ook:

Gehandicaptenzorg verliest zaak over PVV-geld

PVV-gelden ingetrokken

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Aan de PVV gelden zal het toch niet kunne liggen? De eerst 7 maanden van dit jaar heeft iedere GGZ organisatie 4,8% extra gekregen op het tarief. 8 maanden geleden nog niet. Hetbwas bestemd voor extra personeel. Dus zonder die 4,8% moet het nivo van 2011 kunnen worden behouden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.